29.01.16

ПАМ’ЯТАЙ ПРО КРУТИ!



Славними  рядками в книгу української історії вписано героїчний подвиг юнаків, які полягли за незалежність молодої Української держави на станції Крути 29 січня 1918 року.
Хоча минуло майже 100 років з дня бою під Крутами, подвиг київських студентів та бійців вільного козацтва, які протистояли у десять разів більшій більшовицькій армії і нині надихає і додає патріотизму українцям.
Приклад героїзму юних студентів суголосний з сучасними подіями на сході України. І сьогодні перед Україною стоять не менш значущі виклики, які стосуються нашого права на власну історію, своїх героїв, права мати власну мову і землю, незалежну правову державу. Але ми віримо, що сучасний українець, сформована ним влада та світова громадськість стали мудрішими, досвідченішими, далекогляднішими, і спільними зусиллями ми відвернемо те лихо, що може розгорітися через чиїсь імперські амбіції та чиюсь слабкість духу. І маємо надію, що більше не буде ані нової Небесної Сотні, ані нових Крут, більше не проливатиметься ані наша кров, ані кров сусідніх чи далеких народів.

Немає коментарів:

Дописати коментар